Staty av Ronny Nilsson - och Löhnn i startelvan!

Skapad: 2011-04-01

Staty av Ronny Nilsson - och Löhnn i startelvan!
 • Idag 1/4 meddelar Östran som en nyhet att Ronny Nilsson ska föräras en staty vid nya arenan.
  Det är en väl vald placering, och nog förtjänar Ronny att kommas ihåg för mer än sina optimistiska råd vid Fanerdunetableringen eller sin förmåga att trycka fram skattepengar till flygverksamhet och jättebyggen för Kalmar FF.
  Han har ju också en sällsynt god förmåga att föra en civiliserad konversation, äger exakt hälften av Kalmars restauranger och har varit välbetald VD för ett stort företag, vilket ju alla med minsta tillstymmelse till mindervärdeskomplex vill hylla och efterlikna.

  Annars är den stora nyheten inför Kalmar FF:s debutmatch på Guldfågeln arena ännu obekant för tidningarna, men jag kan avslöja den redan nu:
  Ännu en välgörare för fotbollsföreningen träder fram.
  Kalmar FF gör sitt mest överraskande förvärv någonsin genom att i sin spelartrupp ta in undertecknad som målvakt.

  Nej, självklart kan jag inte konkurrera med Berisha, men Wastå är gammal medan jag genom idogt tränande har hållit mig i god form. Så på bänken i matchen mot Djurgården kommer Jonas Löhnn att sitta beredd att hoppa in om det skulle krävas att någon kan täppa till bakåt.
  Som bekant är det inte mycket som undgår mig.
  Bollkänsla har jag alltid haft och längden är ganska väl tilltagen.
  Efter några hemlighetsfulla provträningar ville hobbyfilosofen och tränaren Nanne Bergstrand hellre ha mig som medspelare än riskera att jag hamnar i ett motståndarlag, när jag nu minskat den tid jag lägger på politik.
  "Ibland kan det ju hända att gräset verkligen ÄR grönare på andra sidan" sa han obegripligt klurigt och pekade med ett finger västerut i riktning Öster, varvid ett muntligt kontrakt genast upprättades.
  Att stå i mål är ju inte lika ansträngande som att vara ständigt på språng som utespelare, även om jag också var lite sugen på att få nicka in några bollar i motståndarkassen. Så orken ska nog räcka.

  Jag spelar förstås inte utan ekonomisk ersättning, men eftersom jag har andra jobb och uppdrag blir engagemanget i KFF ett år i taget och lite "vid sidan av", med en mindre del av kommunens bidrag, egen cykelparkering och en säkerhet för mina privata lån som betalning.
  Önska mig gärna lycka till!